Monsters nemen Concordia Enschede over

Draken, grote gevaarlijke dieren, afzichtelijke en angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; het zijn allemaal monsters. Vanaf woensdag 15 maart nemen ze Concordia in Enschede over, want dan opent de expositie van het Monsterproject. Hiervoor gingen Saxion-studenten aan de slag met tekeningen van leerlingen van basisschool Het Zeggelt. De monsters komen terug in apps, games, boeken, animatiefilms, bordspellen en VR-brillen.

Deze expositie is het resultaat van een uniek project waarbij 32 leerlingen van basisschool Het Zeggelt monsters hebben getekend. Deze tekeningen zijn vervolgens door evenzoveel studenten van de opleiding Kunst en Techniek van Saxion Hogeschool gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen aan de hand van verschillende media. Deze verhalen worden tentoongesteld, samen met de originele tekeningen van de kinderen. Bij de opening wordt de rode loper uitgerold voor deze jonge kunstenaars, er zijn (alcoholvrije) bubbels en er komt een heuse ballonkunstenaar.

‘Go Monster’
Inspiratie voor het project kwam vanuit de Verenigde Staten, van het project Go Monster. Een kind wordt gevraagd om een monster te tekenen, dat vervolgens door een kunstenaar als inspiratiebron gebruikt wordt voor het creëren van een kunstwerk. Een afstudeerder van de opleiding Media Informatie en communicatie bij Saxion is gevraagd om de vertaalslag naar Concordia te maken.

De expositie wordt op woensdag 15 maart om 15.00 uur feestelijk geopend en is te zien tot en met zondag 26 maart 2017. Entree is gratis (vrije gift).