Twee jongens op roadtrip vanwege ‘Earth Hour’

Twee Zwollenaren zijn zaterdagmiddag begonnen aan een tocht door de provincie om aandacht te vragen voor Earth Hour. Met hun camper reizen ze door Overijssel en de eerste nacht brachten ze door net buiten Enschede, bij het Rutbeek.

Jeroen van Doornik is nachtburgemeester van Zwolle en Martijn van Hese partijleider van de ludieke organisatie Partij voor Cultuur. Ze zijn ambassadeurs voor Earth Hour voor Overijssel. Met hun actie willen ze zo veel mogelijk buurten in de provincie ‘op zwart’ krijgen tijdens het wereldwijde evenement van WNF, op 25 maart tussen 20:30 en 21:30 uur.

Tijdens hun roadtrip van vier dagen en nachten leggen ze vast waar ’s nachts nog veel licht schijnt. De video’s daarvan verschijnen op www.buurtopzwart.nl. Ook praten de twee met inwoners en bestuurders: hoe wordt er gedacht over energieverbruik en welke initiatieven zijn er?