Scholieren ROC week voor verkiezingen naar stembus

Van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart organiseert ProDemos- Huis voor democratie en rechtsstaat voor de 24e keer de landelijke Scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hadden.

Studenten van de ROC-locatie “De Maere” aan het Ariënsplein in Enschede zullen op 8 en 9 maart aan de scholierenverkiezingen deelnemen. Het stemlokaal zal 8 maart om 08.30 uur geopend worden door Mart van Lagen, gemeenteraadslid in Enschede. Leerlingen kunnen stemmen van 8 maart 08.30 uur tot 9 maart 17.30 uur.

De studenten ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet waarop een stem kan worden uitgebracht. Een stembureau, bestaande uit drie docenten, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Elke leerling krijgt één stembiljet uitgereikt.

Uitslag
De uitslag van de verkiezingen bij ROC van Twente en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 14 maart omstreeks 16.00 uur worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke persconferentie te Den Haag. Hierna wordt de uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl