Glazen Café zet zich in voor lokale doelen

Van woensdag 13 t/m zondag 17 december vindt alweer de 6e editie van het Glazen Café Bornerbroek plaats. Het begon als een plaatselijke variant van de landelijke 3FM Serious Request actie, maar inmiddels wordt met dit evenement geld ingezameld voor lokale goede doelen. Vorig jaar leidde dit nog tot een prachtig resultaat van maar liefst € 15,830,98 waarmee lokale initiatieven gerealiseerd konden worden, waar anders niet genoeg geld voor beschikbaar was. In totaal werden er 11 cheques uitgereikt.

De bijdragen van het Glazen Café hebben het afgelopen jaar bijvoorbeeld mogelijk gemaakt dat de AED’s in het dorp onderhouden kunnen worden. Ook kreeg sportvereniging LEDO een bijdrage voor de aanschaf van een Airtrack en er werd een cheque uitgereikt aan enkele vrijwilligers om nieuw gereedschap te kopen voor het onderhouden van de begraafplaats.

De organisatie van het Glazen Café Bornerbroek wil met de editie van 2017 wederom de stichtingen, verenigingen en andere initiatieven, die zich inzetten voor het welzijn van Bornerbroek en omgeving, een steuntje in de rug geven. “Voor verenigingen is het steeds moeilijker geworden om financieel rond te komen. Soms kan daardoor zelfs geen broodnodig onderhoud aan belangrijke voorzieningen worden uitgevoerd”, aldus Peter Bolscher van de organisatie. In de zomermaanden kon daarom een goed doel aangemeld worden bij het Glazen Café en na een selectieprocedure zijn enkele genomineerden overgebleven. “Dit jaar zijn er weer veel verschillende genomineerden, waaronder muziekvereniging St. Cecilia, sportvereniging RKSV Bornerbroek, jeugdsoos Shake It Up en de Activiteitencommissie Bornerbroek. In totaal hebben wij zo’n 11 genomineerde goede doelen die kans maken om een bijdrage te krijgen”. Of een genomineerd goed doel ook daadwerkelijk een bijdrage zal krijgen, is uiteraard afhankelijk van het totaalbedrag dat ingezameld wordt. Maar het doel is om alle genomineerden hun aangevraagde bijdrage te kunnen geven.

Tijdens het evenement zullen 4 DJ’s opgesloten worden en 4 dagen lang radio maken op AAFM (106.1 ether, 104.1 kabel of via aafm.nl, eveneens te zien op AAVISIE en via de live-stream op www.glazencafebornerbroek.nl). Al die dagen wordt niets gegeten, de DJ’s krijgen alleen shakes. Een verzoekje aanvragen kan via een SMS- of Whatsapp-bericht, maar langskomen bij café Brockie kan natuurlijk ook. Hier kan tevens een vrije gift voor een verzoekje gedoneerd worden.

Net als voorgaande jaren staan er ook weer allerlei activiteiten op het programma om geld in te zamelen. Op zaterdagavond 16 december, na de jaarlijkse Kerstmarkt, vindt het klapstuk van het evenement plaats: de grote veiling. Voorzitter Danny Koel: “De meest uiteenlopende veilingitems worden dan op hilarische wijze door veilingmeesters ‘Let & Let’ aan de man gebracht. Hiermee is vorig jaar de helft van het totaalbedrag ingezameld. VIP-kaarten voor een wedstrijd van Borussia Dortmund doen het elk jaar goed, maar het ging ook wel eens zo gek dat zelfs een schaal bitterballen voor bijna 100 euro geveild werd”, aldus Koel.

Een greep uit het programma:
— Woensdag 13 december: ’s Avonds de opsluiting van de DJ’s door C.V. de Knoll’ntrekkers
— Donderdag 14 december: Een biljart- en bingomiddag
— Vrijdag 15 december: Bezoek van de basisschoolleerlingen en ’s avonds knippen de kapsters van Kimsalabim voor het goede doel, waarna livemuziek wordt gespeeld door InHaze
— Zaterdag 16 december: Na de jaarlijkse Kerstmarkt in de middag vindt ’s avonds de grote veiling plaats
— Zondag 17 december: Verloting en ’s avonds de vrijlating van de DJ’s en bekendmaking van de bijdragen aan de genomineerde goede doelen

Nog meer informatie is te vinden op www.glazencafebornerbroek.nl