BataRadio doet live verslag Batavierenrace

Op vrijdag 20 april om 22.30 uur begint de 46ste Batavierenrace, de grootste estafetterace ter wereld en het grootste studentenevenement van Nederland. Dit jaar gaat een groep van 8500 studenten vanuit heel Nederland de race lopen: een wedstrijd over 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede. Vanaf vrijdagavond 21:00 uur doen 20 studenten verslag via de radio en met een livestream. Het verslag loopt vanaf het startschot in Nijmegen tot aan de finish op de campus van de Universiteit Twente. De ploeg van 20 studenten is onderdeel van BataRadio, het radiostation van de Batavierenrace dat 22 uur lang te horen is via 1Twente Enschede, Regio 8, RN7 en RTV Sternet, via de Bata-app en online.

Dit jaar wordt nauw samengewerkt door de drie onderdelen radio, video en mediaredactie. Samen willen ze de sfeer van de Bata nog beter overbrengen. Niet alleen bij de deelnemers, maar ook bij de mensen die in het gebied wonen waar de estafetteloop doorheen gaat. De reporters van BataRadio zijn onder meer bij de start van de race in Nijmegen en rijden mee met de lopers. Er worden live-reportages gemaakt en interviews afgenomen. Ook rijden er cameramannen mee. “Na het professionaliseren van de video vorig jaar zetten we dit jaar in op verjonging van het team en aan het vormen van een mediaredactie om met social media snel te kunnen schakelen”, aldus Martijn Meefout, een van de coördinatoren van BataRadio.

De uitzending is van vrijdag 20 april 21:00 uur tot zaterdag 21 april 19.00 uur te volgen via Bataradio.nl, via de Bata-app en via 1Twente Enschede op onder meer 105.1 FM in de ether. Dit geldt ook voor RN7 op 107.8 FM en RTV Sternet op 107.3. Ook is de radio-uitzending zaterdagochtend in de Achterhoek te beluisteren van 00:00 tot 09:00 uur bij Optimaal FM (94.7 FM). Meer informatie hierover en over de video-uitzending is op de dag van de race te vinden op facebook.com/bataradio en op de website, www.bataradio.nl.