De Laatste Getuige opnieuw op 1Twente

1Twente zendt vrijdagavond 4 mei de boekpresentatie van De Laatste Getuige nogmaals uit. Wim Aloserij vertelt hierbij uitgebreid over hoe hij zichzelf in leven wist te houden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De registratie is te zien om 20.02 uur, direct na de twee minuten stilte. Ook op Hemelvaartsdag 10 mei wordt De Laatste Getuige uitgezonden op 1Twente, om 18.00, 20.00 en 22.00 uur. 1Twente is bij Ziggo te ontvangen op het digitale kanaal 40 en bij KPN, Telfort en XS4ALL op kanaal 1317.

Wim Aloserij is woensdagavond 2 mei plotseling overleden. De Achterhoeker overleefde drie concentratiekampen en het bombardement op oceaanstomer Cap Arcona, één van de grootste scheepsrampen uit de wereldgeschiedenis. Auteur Frank Krake tekende het verhaal van Aloserij op in het boek De Laatste Getuige. De in Amsterdam geboren hoofdpersoon uit het boek overleed woensdagavond in zijn slaap. Hij verbleef in een hotel in Hamburg in verband met de herdenking van de scheepsramp. Aloserij is 94 jaar geworden.