1Twente viert tropische zomer met grootste zomerhits

1Twente viert de tropische zomer van 2018 met de Zomerse 50, de hitlijst met de meest populaire zomerhits ooit. Kijkers en luisteraars kunnen hun favoriete zomerhits doorgeven tot 13 augustus op www.zomerse50.nl. Onder alle stemmers wordt een reischeque verloot van 1000 euro. De Zomerse 50 2018 is bij 1Twente te horen op vrijdag 17 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Ook is een tweedelige special te zien op televisie bij 1Twente, op vrijdag 17 en 24 augustus.

De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. Vorig jaar stond Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee bovenaan, op de tweede plaats de Lambada van Kaoma en nummer drie was Bryan Adams met Summer of ’69. Hekkensluiter was The Summer is Magic van Playahitty.

Oude en nieuwe zomerhits
Wat de zomerhit van dit jaar is, wordt bepaald door alle stemmen die online via zomerse50.nl worden uitgebracht. Er mag gestemd worden op de hits van dit jaar, zoals Dura van Daddy Yankee, One Kiss van Calvin Harris & Dua Lipa en La Cintura van Alvaro Soler. “Veel mensen stemmen ook nog steeds op de aloude zomerhits, zoals Surfin’ USA, All Summer Long, de Ketchup Song en de Macarena. Die nummers blijven gewoon elk jaar populair”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente, de initiatiefnemer van de Zomerse 50. De Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is de zestiende keer.

Het succes van de Zomerse 50 zit volgens De Lange in het gevoel dat de liedjes oproepen. “Als je al deze zomerhits op de radio hoort, word je toch ontzettend vrolijk? Bij deze nummers horen vrolijke zomerse herinneringen, over vakanties met de vouwwagen of met de caravan, over zomerliefdes of over je eerste vakantie zonder ouders. Zo hoort bij elke vakantie een eigen liedje. Met de Zomerse 50 kun je deze herinneringen herbeleven bij jouw lokale omroep. Even terugdenken aan vroeger.”