Dura nieuwe nummer 1 in Zomerse 50

De Zomerse 50 van 1Twente kent een nieuwe nummer 1. Dura van Daddy Yankee entert de lijst op de hoogste positie en is daarmee de meest populaire zomerhit. Nummer 2 is Bryan Adams met Summer of ’69 en op 3 staat Kaoma met Lambada. De zonnige hitlijst is vrijdagmiddag te horen op 1Twente, van 12.00 tot 16.00 uur. Diezelfde avond is ook een tv-special te zien.

In de Zomerse 50 staan de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. De lijst is samengesteld op basis van 112.000 uitgebrachte stemmen via de website zomerse50.nl. “De Zomerse 50 is heel afwisselend, van oud tot heel nieuw”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente. De lijst telt liefst acht nummers uit 2018. De Lange: “De tropische zomer heeft erg veel zomerhits opgeleverd.”

De jaarlijkse Zomerse 50 wordt ook deze zomer uitgezonden bij 150 omroepen in Nederland en België. De lijst is in 2001 gestart bij het toenmalige Enschede FM, dit jaar is de achttiende editie. Het succes zit volgens De Lange in het gevoel dat de liedjes oproepen. “Met de Zomerse 50 kun je vakantieherinneringen herbeleven, zoals het uitgaan op de camping, je eerste vakantie zonder je ouders of geslaagde of juist mislukte vakantieliefdes. De Zomerse 50 is een hitlijst vol met herinneringen.”

Meer informatie en de volledige Zomerse 50 2018 lees je op www.zomerse50.nl.