‘Twents Festival van de Korte Film’ op 1Twente

1Twente zendt vanaf dinsdag 2 oktober alle genomineerde korte films uit van het Twents Festival van de Korte Film. De elf films worden vertoond in vier uitzendingen op de dinsdagavond om 18.10 uur. Het programma wordt de hele avond elk uur herhaald. 1Twente is te ontvangen op het digitale kanaal 40 bij Ziggo en op 1317 bij KPN, Telfort en XS4ALL.

Voor de wedstrijd van Filmhuis Oldenzaal bekeek een vakjury alle ingezonden films. Uiteindelijk zijn er elf geselecteerd voor vertoning op het festival in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Tijdens de finaledag in maart dit jaar kregen de makers van de drie beste korte films een prijs. In het programma bespreekt presentator Martijn de Lange alle elf genomineerde films met jurylid Merel ten Elzen.

Onder de korte films zitten professionele producties, zoals van ‘Bal’ en ‘Begrafenis’ van Niels Bourgonje, maar ook werk van amateurfilmers uit de regio zoals een film over de ijsvogel van Hans Wolters. Ook zijn er twee stop-motion filmpjes te zien van leerlingen van het Twents Carmel College. Alle films hebben een link met Twente, doordat de makers uit Twente komen of door het onderwerp van de film.

Twents Festival van de Korte Film
Het Twents Festival van de Korte Film wordt georganiseerd door het Filmhuis Oldenzaal en vindt jaarlijks plaats in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Bij de komende editie in maart 2019 wordt voor het eerst gewerkt met twee categorieën: amateurfilmers en (semi)professionals. 1Twente is mediapartner van het Twents Festival van de Korte Film.