Stem nu! Stemweek Winterse 50 2018

Is Last Christmas van Wham nog steeds de populairste kersthit? Of wordt deze kerstklassieker van de eerste plek verdreven door Chris Rea, Band Aid of Mariah Carey? Deze week staat de stembus open voor de Winterse 50, de hitlijst met de populairste kersthits. Stemmen kan tot en met zondag op www.winterse50.nl.

De zeventiende editie van de Winterse 50 is op vrijdag 21 december te horen op 1Twente, van 14.00 tot 19.00 uur. Een dag later, op zaterdagavond, is er een tv-special van de Winterse 50 2018 te zien op 1Twente. Speciaal voor de 1Twente-luisteraars in Almelo zendt AA FM de Winterse 50 2018 nogmaals uit op zaterdag 22 december, van 13.00 tot 17.00 uur. 

In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. “De strijd om de nummer 1 is in het voordeel van Wham, hun evergreen Last Christmas stond 12 van de 16 voorgaande edities op de hoogste plek”, zo vertelt Martijn de Lange. Hij startte in 2002 met de winterhitlijst bij 1Twente, waarna steeds meer omroepen aanhaakten. Andere nummers die steevast bovenin staan zijn stuk voor stuk klassiekers; Do they know it’s Christmas van Band Aid, Driving home for Christmas van Chris Rea en All I want for Christmas is You van Mariah Carey. “En vergeet ook Youp van ’t Hek niet, zijn Flappie staat ook elk jaar hoog in de top 10.”

In de Winterse 50 staan golden-oldies als White Christmas van Bing Crosby en The most Wonderful Time of the Year van Andy Williams tot recente hits, zoals Being Alone at Christmas van Miss Montreal en Christmas Lights van Coldplay. Ook staan er platen in die niet over kerst gaan, maar wel winters aandoen. De Lange: “In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor nieuwe hits. Het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen. De meeste stemmen tellen en dat levert elk jaar een gevarieerde hitlijst op.” Meer informatie is te vinden op www.winterse50.nl.