Mariah Carey nieuwe nummer 1 in Winterse 50

‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey is dit jaar de populairste kersthit. Het nummer uit 1994 gaat in de Winterse 50 van 2018 van plek 2 naar 1 en doet aan stuivertje wisselen met de nummer 1 van vorig jaar, Wham! met ‘Last Christmas’. Nummer 3 in de lijst is ‘Do they know it’s Christmas?’ van Band Aid.

De zeventiende editie van de Winterse 50 is op vrijdag 21 december te horen op 1Twente, van 14.00 tot 19.00 uur vanuit de Stadsherberg in het stadhuis van Enschede. Een dag later, zaterdagavond, is er een tv-special van de Winterse 50 2018 te zien op 1Twente. Speciaal voor de 1Twente-luisteraars in Almelo zendt AA FM de Winterse 50 2018 nogmaals uit op zaterdag 22 december, van 13.00 tot 17.00 uur. 

Volgens coördinator Martijn de Lange van de Winterse 50 is het een goed jaar voor Mariah Carey. “Ze trad 13 december op in de Ziggo Dome en dat heeft haar veel aandacht opgeleverd. Ze pakt daardoor dit jaar niet alleen de koppositie terug, ook keert op 47 haar versie van ‘Santa Claus is coming to town’ terug in de Winterse 50.”

Ook de hernieuwde aandacht voor de band Queen, met onder meer de bioscoopfilm Bohemian Rhapsody, is terug te zien in de hitlijst. “Hun nummer ‘Thank God it’s Christmas’ stijgt naar 5 en ‘A winter’s tale’ gaat omhoog naar 29. Je kunt goed zien wat de aandacht voor de film doet met de populariteit van alle muziek van Queen.” De winterse lijst telt dit jaar 3 nieuwe binnenkomers, naast Mariah Carey zijn dat Andy Williams met zijn klassieker ‘It’s the most wonderful time of the year’ en Michael Bublé met ‘Christmas (baby please come home)’.

De Winterse 50 2018 is samengesteld op basis van meer dan 113.000 stemmen. De jaarlijkse hitlijst is in 2002 ontstaan bij TV Enschede FM, dat nu 1Twente Enschede heet. De eerste editie was te horen bij dertig zenders, aan de zeventiende editie doen 150 radiozenders mee. Bovendien is bij veel zenders een tv-special te zien met clips uit de hitlijst. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl.