1Twente brengt specials op tv tijdens Kerst

1Twente brengt rond de kerstdagen diverse bijzondere programma’s op radio en tv. Het uitzendschema biedt veel programma’s waar muziek in zit en programma’s waar met de hele familie naar kan worden gekeken.

De kerstprogrammering begint op zaterdag 22 december. Om 18.00 uur is dan de tv-special te zien van de Winterse 50, de jaarlijkse kersthitlijst van 1Twente. Op 24 december, de dag voor kerst, zijn vanaf 12.00 uur twee regionale speelfilms te zien. De films ‘Moord is geen kunst’ en ‘Het syndicaat’ zijn gemaakt door Thomas Verlaek en Martijn Stuart. Op Kerstavond om 18.00 uur het 1Twente Nieuws, gevolgd door een kerstaflevering van Jij in de Wijk en een registratie van de Volkskerstzang Hengelo. De drie programma’s worden de hele avond elk heel uur herhaald.

Op Eerste Kerstdag brengt 1Twente vanaf 12.00 uur drie specials: de voorstelling Quasimodo van muziektheatergroep Servus uit Almelo, gevolgd door de presentatie van Tank, over wielrenner Bram Tankink uit Haaksbergen, en de documentaire Topjaar zonder prijzen, over het seizoen 1974/’75 waarin FC Twente zeer succesvol was maar geen prijzen pakte. Op Tweede Kerstdag om 12.00 uur de voorstelling Eeuwig Jong van de Hengelose Revue, gevolgd door optredens in Kerst met GroofZ en opnieuw de documentaire Topjaar zonder prijzen. De programma’s worden steeds herhaald.

Op de radio bij 1Twente komen de programma’s vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag live vanuit de Stadsherberg in het Stadhuis van Enschede. Op vrijdag wordt daar de uitzending van de Winterse 50 gedaan. Tijdens beide kerstdagen zijn de vaste dj’s van 1Twente op de vertrouwde tijden te horen met hun eigen programma’s. Overdag is er elk uur actueel lokaal en regionaal nieuws te horen. De complete programmering voor de feestdagen is te vinden op de site 1twente.nl.

Zaterdag 22 december

 • 18.00 uur Winterse 50 2018 (herhaling elk heel uur)

Zondag 23 december 

 • 18.00 uur Nieuws Weekoverzicht en Sterren.nl Top 20 (herhaling elk heel uur)

Maandag 24 december  

 • 12.00 uur Speelfilms: ‘Moord is geen kunst’ en ‘Het Syndicaat’
 • 14.00 uur Speelfilms: ‘Moord is geen kunst’ en ‘Het Syndicaat’
 • 16.00 uur Speelfilms: ‘Moord is geen kunst’ en ‘Het Syndicaat’
 • 18.00 uur 1Twente Nieuws, Jij in de Wijk en Volkskerstzang 2018  (herhaling elk heel uur

Dinsdag 25 december 

 • 12.00 uur Muziektheatergroep Servus Almelo: Klokkenluider van de Notre Dame
 • 14.10 uur Tank – boekpresentatie biografie Bram Tankink
 • 15.00 uur Documentaire FC Twente TV – Topjaar zonder prijzen
 • 16.00 uur Muziektheatergroep Servus Almelo: Klokkenluider van de Notre Dame
 • 18.10 uur Tank – boekpresentatie biografie Bram Tankink
 • 19.00 uur Documentaire FC Twente TV – Topjaar zonder prijzen
 • 20.00 uur Muziektheatergroep Servus Almelo: Klokkenluider van de Notre Dame
 • 22.10 uur Tank – boekpresentatie biografie Bram Tankink
 • 23.00 uur Documentaire FC Twente TV – Topjaar zonder prijzen

Deze drie programma’s worden ook in de nacht doorlopend herhaald

Woensdag 26 december  

 • 12.00 uur Hengelose Revue 2018
 • 14.00 uur Kerst met GroofZ
 • 15.00 uur Documentaire FC Twente TV – Topjaar zonder prijzen
 • 16.00 uur Hengelose Revue 2018
 • 18.00 uur Kerst met GroofZ
 • 19.00 uur Documentaire FC Twente TV – Topjaar zonder prijzen
 • 20.00 uur Hengelose Revue 2018
 • 22.00 uur Kerst met GroofZ
 • 23.00 uur Documentaire FC Twente TV – Topjaar zonder prijzen

Deze drie programma’s worden ook in de nacht doorlopend herhaald