Tweede seizoen Mijn Spirituele Zoektocht op 1Twente

1Twente start woensdag 30 januari met het tweede seizoen van Mijn Spirituele Zoektocht. Presentatrice Marlieke Gortmaker duikt opnieuw in de spirituele wereld en ze neemt de kijker mee in haar zoektocht naar antwoorden op prangende levensvragen. Het programma is elke woensdag te zien om 18.10 uur en wordt elk uur herhaald. 1Twente zit bij Ziggo op kanaal 40 en bij KPN en Telfort op kanaal 1317.

Volgens de presentatrice gaat het tweede seizoen dieper dan het eerste: “In de eerste serie lag mijn focus vooral op het vinden van antwoorden bij inspirerende mensen uit de spirituele wereld. In de komende afleveringen gaat ook veel aandacht uit naar de levensverhalen van de deelnemers in het programma, verhalen die mij hebben geraakt. Vaak vergeten we dat we allemaal met dezelfde levensvragen worstelen. In het nieuwe seizoen laat ik mensen hun verhaal doen: welk pad hebben ze doorlopen om te komen waar ze nu zijn?”

Terug naar jezelf
Het programma draait om de spirituele wereld in Twente. “Ik vind het erg mooi dat in Twente veel ruimte is voor zelfbewustzijn. We zijn hier nuchter, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Maar het wordt gelukkig steeds meer geaccepteerd als je aan yoga doet of mediteert. Met mijn programma wil ik laten zien hoe je in deze drukke wereld, waarin we voornamelijk bezig zijn met denken, terug kunnen naar onszelf. Ons lichaam geeft zoveel signalen, alleen luisteren we daar nauwelijks naar. Ik wil de kijker meegeven dat het altijd een zoektocht blijft, maar wanneer je meer naar jezelf luistert, je fijner in je vel kunt zitten.’ In dit tweede seizoen spreekt Marlieke Gortmaker onder meer met satsang-docent Rita Bouwman, bewustzijnscoach Sarah Grosman,  yogadocent en klanktherapeut Elly Groot en ademcoach Ron ten Voorde.

Marlieke2