1Twente genomineerd voor titel ‘Omroep van het Jaar’

1Twente is genomineerd voor de titel Omroep van het Jaar 2019. Dat is donderdag bekendgemaakt door de NLPO, de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen. 1Twente is het samenwerkingsverband van vijf lokale omroepen in Twente, die van Enschede, Hengelo, Almelo, Borne en Haaksbergen.

In totaal zijn acht omroepen genomineerd voor de prijs. Deze omroepen mogen zich vrijdagmiddag presenteren voor een vakjury, met onder anderen directeur NPO Radio Jurre Bosman, opleidingscoördinator Timo Kamst van 3FM en journalist Ton Verlind. Op vrijdag 14 juni wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Avond van de Streekomroep in Beeld en Geluid in Hilversum.

Naast de prijs voor de beste omroep, worden in juni ook prijzen uitgereikt voor radio- en tv-programma’s en talentvolle jonge presentatoren. De nominaties voor die prijzen worden deze vrijdag bekend.

De genomineerden voor Omroep van het Jaar 2019 zijn:
1. Omroep Venlo
2. Studio040
3. 1Twente
4. OOG
5. WOS Media
6. RTV NOF
7. Dtv Nieuws
8. Studio Alphen