1Twente uitgeroepen tot Omroep van het Jaar 2019!

1Twente is uitgeroepen tot Omroep van het Jaar. De streekomroep van Twente kreeg de titel, en de bijbehorende award, vrijdag uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum. 1Twente is het samenwerkingsverband van vijf lokale omroepen in Twente, die van Enschede, Hengelo, Almelo, Borne en Haaksbergen.

In totaal waren acht omroepen genomineerd voor de prijs van de NLPO, de stichting Nederlands Lokale Publieke Omroepen. Deze omroepen zijn beoordeeld door een vakjury, met onder anderen directeur NPO Radio Jurre Bosman, journalist Ton Verlind en opleidingscoördinator Timo Kamst van 3FM. Volgens de jury is 1Twente de beste omroep omdat ze uitblinken op het gebied van journalistiek, opvallen met maatschappelijk relevante thema’s en originele invalhoeken. En oog hebben voor innovatie, nieuwe platforms en creatieve content.

Ik teken voor 80!
Daarnaast won 1Twente ook een Lokale Media Award in de categorie innovatie met het project ‘Ik teken voor 80’. Bij Ik teken voor 80! werd door 1Twente en Tubantia onder Enschedeërs opgehaald welke wensen en dromen zij hebben voor hun stad. Dit werd voorgelegd aan de lokale politiek, die deze input vervolgens gebruikte voor de verkiezingsprogramma’s. Op radio, tv, in de krant en online werd ruimschoots aandacht besteed aan de ideeën van de Enschedeërs. De aanpak heeft bijgedragen aan een hogere opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen.