1Twente bundelt grootste zomerhits in Zomerse 50

1Twente brengt ook dit jaar de Zomerse 50 op radio en tv, de hitlijst met de meest populaire zomerhits ooit. Kijkers en luisteraars van de streekomroep kunnen hun favoriete zomerhits doorgeven tot 12 augustus via zomerse50.nl. Onder de stemmers worden drie zomerpakketten verloot met daarin een stedentrip naar Parijs.

De Zomerse 50 2019 is bij 1Twente te horen op vrijdag 16 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Ook is een tweedelige special te zien op televisie bij 1Twente, op vrijdag 16 en 23 augustus. AA FM (Almelo) zendt de lijst daarnaast ook nog uit op zaterdag 24 augustus, van 13.00 tot 17.00 uur.

Dura
De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. Vorig jaar stond Dura van Daddy Yankee op bovenaan, gevolgd door Summer of ’69 van Bryan Adams en de Lambada van Kaoma. De hekkensluiter was vorig jaar Vamos a la playa van Miranda.

Wat de zomerhit van dit jaar is, wordt bepaald door alle stemmen die online via zomerse50.nl worden uitgebracht. Er mag gestemd worden op de hits van dit jaar, zoals Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello, I don’t care van Ed Sheeran en Justin Bieber en Hoe het danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle. Maar uiteraard kan er ook gestemd worden op oudere zomerhits, van de jaren 60 van de vorige eeuw tot zomerhits van 2018.

Macarena
“Veel mensen stemmen ook nog steeds op de aloude zomerhits. Denk dan aan hits als Surfin’ USA, All Summer Long, de Ketchup Song en de Macarena. En ook Als de zon schijnt van André van Duin blijft populair. Die nummers geven je direct een zomers gevoel als je ze hoort.”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente, de initiatiefnemer van de Zomerse 50. De Zomerse 50 is uitgegroeid tot een jaarlijks media-event in Nederland en België, met meer dan 150 omroepen die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is de negentiende keer dat ie verschijnt.