Solar Team Twente en Spirituele Zoektocht bij 1Twente

1Twente start de eerste week van oktober met twee nieuwe tv-series. Vanaf dinsdag is te zien hoe het Solar Team Twente meedoet aan de World Solar Challenge in Australië, de dag erna start het programma Mijn Spirituele Zoektocht.

Solar Team Twente
In de Australische plaats Darwin gaat op 13 oktober de World Solar Challenge van start. Het Solar Team Twente, met studenten van de Universiteit Twente en Saxion legt de race van 3000 kilometer naar Adelaide af met hun zonneauto RED E. Op 1Twente wordt het team gevolgd van de voorbereiding tot en met de finish van de race. Vanaf 1 oktober elke dinsdag om 18.10 uur, na het 1Twente Nieuws.

Mijn Spirituele Zoektocht
In het derde seizoen van Mijn Spirituele Zoektocht gaat presentatrice Marlieke Kremer naar spirituele plekken in en buiten Twente. In dit seizoen onder meer ecstatic dance, numerologie, het mediumschap en healing. “Het blijft een mooi, maar soms ook lastig programma om te maken”, zo zegt Marlieke Kremer. “Je maakt iets over iets wat niet tastbaar is, maar wel voelbaar. Dat is soms lastig uit te leggen aan de kijker. Ik denk dat we juist in deze tijd meer behoefte hebben aan datgene wat niet tastbaar is. We lopen allemaal wel met dingen rond waar we niet echt goed een oplossing op weten.” Vanaf 2 oktober elke woensdag om 18.10 uur, na het 1Twente Nieuws.

1Twente zit bij Ziggo op kanaal 40 en bij KPN en Telfort op de kanalen 1317 en 1428. De zender is ook te bekijken via een stream op www.1twente.nl. Kijkers in de regio Almelo kunnen de series volgen op AA Visie.

Mijn Spirituele Zoektocht seizoen 3

Mijn Spirituele Zoektocht seizoen 3