Het inbrengpunt is ook op de nieuwe locatie gevestigd. En er kunnen defecte elektrische apparaten ingebracht worden.
De voormalige timmerfabriek en corona teststraat is omgebouwd tot een gezellige winkel. De grote hal is haast onherkenbaar. Deze vrijdagmiddag wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. Vanaf zaterdagmorgen zijn bezoekers van harte welkom.
Ruimere opzet afdelingen
De nieuwe kringloopwinkel heeft nu een winkeloppervlak van 2.675 vierkante meter aan winkelruimte. De verschillende afdelingen, van kerst tot audio, van boeken tot speelgoed, van spiegels tot meubels en meer, zijn ruimer opgezet. Klanten kunnen genieten van een breder assortiment en groter aanbod.
Kleding op maat en kleur
Zo heeft de nieuwe tweedehandskleding afdeling een keuze uit zo’n 4.500 stuks kleding, op maat en op kleur. “Van de ingebrachte kleding verhuist tien procent naar de winkel”, vertelt vestigingsmanager Huub Stroot. De andere textiel wordt hergebruikt voor onder ander vulling.
Vrijwilligers
Ruim vijftig vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zorgen, naast de drie vaste krachten, voor het draaiend houden van de winkel. Werken bij de inbreng, uitzoeken van de ingebrachte spullen, de voorraad in de winkel aanvullen, werken op de fietsenafdeling: er zijn verschillende mogelijkheden om hier aan het werk te gaan. De Beurs kan nog een aantal nieuwe vrijwilligers gebruiken.
Het milieu speelt in de kringloopwinkel een belangrijke rol, met name wat betreft het hergebruik. Ook het interieur van de kringloopwinkel zelf bestaat uit allemaal goede, gebruikte winkelbenodigdheden, van kassa’s tot schappen, vertelt Stroot. “Er is veel gepimpt, maar weinig nieuw.”
De Beurs is een zelfstandige stichting. “We worden niet gesubsidieerd. We moeten onze eigen broek op houden, dus moet er ook geld verdiend worden.” Lachend: “Ik hoop dat er een strenge winter komt, zodat we onze voorraad schaatsen kwijt kunnen.”