Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Oliebollen voor Nije Stichting

52 nijestichting
De medewerkers van Sheltersuit lieten zich de oliebollen van Nollen goed smaken.
Beeld: Twente FM

TWENTE - De Nije Stichting mag weer meedelen in de opbrengst van de oliebollenverkoop van de Twentse bakker Nollen.


De stichting ontvangt elk jaar 10 cent per verkocht oliebol. Dit jaar komt dat extra goed uit want de Nije Stichting bouwt aan een groot centrum in Hengelo en opent in 2021 ook vier dependances in Twente (Enschede, Haaksbergen, Oldenzaal en Overdinkel).

Naast de jaarlijkse oliebollenbijdrage voor de eigen stichting mag initiatiefneemster Debby Nijenhuis ook een goed doel kiezen om gratis oliebollen aan te schenken namens Nollen.

Ze koos voor Sheltersuit en Hospice Enschede. Nijenhuis: “Het was heel bijzonder om aan immigranten die nog nooit een oliebol hadden geproefd én aan mensen die hun laatste oliebol ooit zullen eten, deze lekkernij uit te mogen delen.”

Voor ’t eerst ‘n oliebol

Het Twentse Sheltersuit ontwikkelt ‘sheltersuit’. Die zijn tas, jas en slaapzak ineen, bedoeld voor daklozen. De mensen in het atelier waar de pakken worden gemaakt, werden donderdag verrast met de oliebollen. Het uitdelen van de oliebollen zorgde voor veel vreugde en zelfs wat hilariteit want er waren enkelen in het naaiatelier die nog nooit deze Nederlandse lekkernij gezien of geproefd hadden.

Kleine troost

Hospice Enschede werd door meerdere mensen aangedragen voor wat extra’s. De bollen werden op 17 december uitgereikt aan vrijwilliger Marcel Garritsen (foto) met nog enkele vouchers om ook met Oud & Nieuw verse oliebollen te kunnen uitdelen aan de patiënten, hun familie en verzorgers. Nijenhuis over deze keuze: “Elk hospice heeft het extra zwaar, niet alleen is de druk bij het personeel en de vrijwilligers erg hoog, voor de families is het ook extra zwaar omdat er vanwege de covid-regels zo veel restricties zijn. Verse oliebollen zijn dan natuurlijk maar een kleine troost, maar dat mag nog. Dan is het mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan die mooie traditie.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.