Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

FC Twente reist af naar Venlo

FC Twente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE – In de dertiende speelronde van de eredivisie reist FC Twente af naar Venlo voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo.


Het is een wedstrijd tussen de nummer vijftien en de nummer zes uit de eredivisie. VVV-Venlo heeft negen punten op de ranglijst en FC Twente eenentwintig.

De tegenstander

De Limburgers wonnen woensdag in de beker met 1-4 bij Almere City. VVV speelde tot dusver zes thuiswedstrijden in De Koel en won er één: 3-2 tegen Heracles Almelo. Tweemaal pakte de formatie trainer Hans de Koning, die vroeger ook keeper was bij FC Twente, een punt: tegen FC Utrecht (1-1) en tegen PEC Zwolle (2-2). Driemaal verloor VVV op eigen veld: ADO Den Haag 1-2, Ajax 0-13 en Feyenoord 0-3.

Statistieken

Qua statistieken wint FC Twente het in Venlo. Van de zeventien edities VVV tegen Twente won Twente er vijf, acht keer werd het gelijk en vier keer won VVV.

Eerste wedstrijd

De eerste VVV tegen Twente is van 11 april 1977. VVV won met 1-0 en Van Rosmalen was de matchwinner. De opstelling van Twente in die wedstrijd: Van Gerven; Van Ierssel, Drost, Overweg, Bruggink; Van der Vall, Thijssen, Mühren; Pahlplatz, Gritter, Wildschut. De invallers waren Jan Jeuring en Hallvar Thoresen.

Grootste zege

De grootste zege voor Twente bij VVV is de 1-4 van 13 mei 1979. Jaap Bos (2), Ab Gritter en Manuel Sanchez-Torres maakten de goals.

Laatste zege

De laatste zege van Twente in Venlo is alweer van 11 september 2010: 1-2, met goals van Bryan Ruiz en Roberto Rosales en Paauwe voor VVV.

Laatste wedstrijden

In de laatste aflevering won VVV met 2-1. Op 1 april 2018 maakten Van Ooijen en Soriano de doelpunten voor VVV en Haris Vuckic voor Twente. Het rijtje uitslagen van de laatste tien keer: 2-1, 2-1, 0-0, 2-2, 4-2, 1-2, 0-2, 0-2, 0-0, 3-4.

Scheidsrechter

Serdar Gözübüyük is zaterdag de scheidsrechter van dienst. De aftrap is om 18.45 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.