Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Duitsland in lockdown; winkels vanaf woensdag dicht

50 slot
Slot.
Beeld: Twente FM

EUREGIO - In Duitsland geldt vanaf woensdag een harde lockdown. Alle niet-levensnoodzakelijke winkels moeten sluiten.


De lockdown geldt voorlopig tot 10 januari. De reden voor de strenge maatregel: in Duitsland is in driekwart van de gevallen niet duidelijk wat de bron van de besmetting is en daardoor is het coronavirus niet onder controle.

Scholen gaan dicht (wel les op afstand). Supermarkten, drogisten en banken blijven open maar niet-levensnoodzakelijke winkels zoals kledingwinkels en kappers moeten sluiten.

Voor ondernemers in de Grafschaft Bentheim is de harde lockdown extra pijnlijk. Zij moeten hun winkels namelijk sluiten terwijl ze over de grens gewoon open zijn.

En dat terwijl de besmettingscijfers lager liggen in de Grafschaft dan in Noordoost-Twente.

Zo waren er in de Grafschaft Bentheim zaterdag 33 besmettingen (136.511 inwoners), in Twente 71 (102.388 inwoners). De Grafschaft heeft dus meer inwoners, maar minder besmettingen.

Opmerkelijk is dat in Duitsland tijdens Kerstmis ‘lockere’ contactbeperkingen gelden. Nu mogen er maximaal vijf personen uit twee huishoudens bij elkaar zijn. Tijdens kerst zijn dat tien personen uit meerdere huishoudens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.