Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Hoofdingang erve asito stadion heracles almelo
Hoofdingang Erve Asito Stadion Heracles Almelo
Beeld: Léon de Man

ALMELO - Het is Heracles niet gelukt te winnen van Fortuna Sittard.

In Erve Asito kwam Heracles niet verder dan 1-2. Het doelpunt voor Heracles werd gemaakt in de blessuretijd door Burgzorg. Het eerste doelpunt voor de ploeg uit Sittard was een eigen goal van Heracles speler Rente. Het tweede doelpunt van werd gemaakt door Polter. Door de overwinning van Fortuna komen de Limburgers op gelijke hoogte met 9 punten uit 12 wedstrijden. (later meer)

Update:
Slechte beurt voor Heracles
Heracles heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Fortuna Sittard verloren met 1-2.

Het was de eerste uitzege van Fortuna sinds 16 december 2018. Ook was het de tweede zege op rij in de eredivisie voor de Limburgers en dat was sinds 2001 niet meer gebeurd. Heracles was vanaf het begin de bovenliggende partij. Nadat Szöke en Breukers gevaarlijk waren
geweest leek Heracles op 1-0 te komen met een kopbal van Vloet op aangeven van Quagliata, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Heracles scoorde wel in de 31e minuut, maar Rente deed dat in eigen doel na een uitbraak van Fortuna aan de rechter kant.
In de tweede helft bracht trainer Wormuth Burgzorg en Bijleveld als wissels voor Schoofs en Rente. Het hielp niet, want Polster maakte de 0-2 na een foute breedtepass van Bijleveld. Van der Water en Lunding werden nog ingebracht, maar veel meer dan een schot van Van der Water waar de keeper een redding op had en een schot van Burgzorg op de lat leverde het offensief niet op. Toch werd het nog spannend toen Burgzorg in de 94e minuut raak kopte uit een voorzet van Vloet. Van der Water had de 2-2 nog op zijn schoen, maar schoot voorlangs.
Heracles had tweemaal zoveel balbezit en Fortuna had maar één schot op doel, maar de punten gingen naar Sittard. “Ik word er een beetje moe van’’, zei aanvoerder Robin Pröpper na afloop. “We domineren, hebben veel balbezit, geven niks weg en dan komt de bal één keer bij ons in de zestien en we staan achter. Het zat allemaal tegen.’’

Ben Rienstra, ex-Heracles en aanvoerder van Fortuna, excuseerde zich voor de verdedigende manier van voetballen. “In het begin hebben we veel problemen gehad achterin. We willen het nu wat compacter neerzetten. Het is voor de club belangrijk dat we punten pakken.’’
Beide clubs staan nu op 9 punten uit 12 wedstrijden. “Op naar de volgende wedstrijd’’, zei Pröpper. “Je moet punten halen. Vandaag hebben we dat niet gedaan. Volgende week hebben we weer een nieuwe kans.’’