Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Worstelend AZ komt op bezoek bij FC Twente

Stadion20 FC20 Twente20 Leeg
Stadion FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE – FC Twente speelt zondagavond om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen AZ. Twente staat vier punten voor op AZ dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.


De Alkmaarders leden zondag de eerste competitienederlaag. Tegen FC Groningen werd het 1-2 met rode kaarten voor Martins Indi en Midsjö. Donderdag verloor AZ in de Europa League met 2-1 bij Rijeka, waardoor AZ werd uitgeschakeld. De twee verliespartijen volgden op het onverwachte ontslag
van trainer Arne Slot. Pascal Jansen nam het stokje over.

Statistieken

Qua statistieken bij Twente tegen AZ hebben de Tukkers de beste papieren. Van de veertig edities won Twente er drieëntwintig en AZ tien. Van de laatste twaalf ontmoetingen in Enschede won Twente er zeven en AZ vier.

Eerste duel

De eerste Twente tegen AZ was van 19 januari 1969. Onder leiding van scheidsrechter Leo van der Kroft won Twente met 1-0 door een goal van Willem de Vries.

Grootste thuiszege

De grootste thuiszege van Twente op AZ is van 12 november 1987 met een uitslag van 5-0. Pieter Huistra, Wim Balm, tweemaal Marco Roelofsen en Mikka Lipponen maakte de doelpunten. De opstelling toen: Snelders; Scharmin, Rutten, Paus, Van Rossum; Roelofsen, Willems, Balm; Lipponen, Keur, Huistra. De invaller was Patrick Bosch. Er waren 4.250 toeschouwers in Het Diekman.

Grootste nederlaag

De grootste nederlaag van Twente was de 0-6 van 23 januari 1983. Talan (3), Gaasbeek (2) en Tiktak scoorden.

Afgelopen seizoen

Vorig seizoen won Twente met 2-0 van AZ. Op 15 februari van dit jaar werd het 2-0 met treffers van Giorgi Aburjania en Queensy Menig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.