Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Wie is de carbid-bock?

50 carbid
Carbid knallen.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Omdat er naar verwachting meer met carbid geknald gaat worden dan ooit, is er een campagne gestart die nog eens extra wijst op de regels voor carbid schieten.


Regels zijn er al volop in onze regio maar de regionale campagne BOCK benadrukt zo nog eens. BOCK staat voor Bewust Oplettende CarbidKnaller. De BOCK is een ervaren carbidschieter die toekijkt op de uitvoering ervan aan de hand van veiligheidstips die te vinden zijn op wieisdebock.nl.

Regels zijn er genoeg. Zo mag er op oudejaarsdag alleen van 10.00 tot 16.00 uur buiten de bebouwde kom carbid geschoten worden. Daarnaast moeten carbidschieters 16 jaar of ouder én nuchter zijn. En er mogen alleen bussen zonder deksel gebruikt worden, met een inhoud van maximaal 30 liter.

De gemeenten zijn erg voorzichtig met carbid en zijn daarom de campagne begonnen. Ze willen benadrukken dat carbidschieten geen alternatief is voor vuurwerk. “Als je geen ervaring hebt met het gebruik van carbid, begin er dan niet aan. Denk aan je eigen veiligheid en die van andere mensen,” drukken ze de inwoners op het hart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.