Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Laatste thuiswedstrijd van het jaar voor Heracles

Team staf heracles almelo 2020
Team en staf Heracles Almelo 2020
Beeld: Twente FM

TWENTE – Heracles Almelo speelt vrijdag om 20.00 uur in Erve Asito de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2020. Tegenstander is het Limburgse Fortuna Sittard.


Heracles staat na elf speelronden in de eredivisie op de dertiende plaats met negen punten. Fortuna staat zestiende met zes punten.

De ploeg van trainer Sjors Ultee won afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen. In Sittard werd Willem II met 3-2 verslagen door Fortuna. Semedo, Polter en Flemming maakten de doelpunten. Eerder werd trainer Kevin Hofland ontslagen bij Fortuna.

Heracles speelde zondag met 0-0 gelijk bij Feyenoord. Wel kreeg Sinan Bakis rood en de spits is dan ook geschorst voor de wedstrijd tegen Fortuna.

Fortuna pakte dit seizoen één punt in de vijf gespeelde uitwedstrijden, bij FC Emmen werd het 2-2. De andere uitslagen waren Vitesse 2-0, Ajax 5-2, PSV 2-0 en FC Twente 2-0.

Laatste ontmoeting

De laatste Heracles tegen Fortuna is van 6 februari dit jaar met een uitslag van 2-0. De beide doelpunten kwamen van Cyriel Dessers. De grootste zege van Heracles op Fortuna in Almelo dateert van 16 februari 2019: 6-0. De grote man bij Heracles was Adrian Dalmau met vier goals. De andere treffers kwamen van Jesper Drost en Kristoffer Peterson.

Eerste divisie

In de eerste divisie troffen beide clubs elkaar in 2004, 2003 en 2002. De uitslagen: 0-0, 3-1 en 3-2.

Seizoen 1985-1986

In de eredivisie van het seizoen 1985-1986 stond er ook een Heracles tegen Fortuna op het programma. De uitslag: 0-3, met doelpunten van Linford, Mordang en Hoyer. De opstelling van Heracles in die wedstrijd: Tukker; Poell, Dilling, Degenaar, Richardson; Ten Cate, Lalopua, Kruzen; Schepers, Gritter,
Ter Mors. De invallers waren Van Staa en Metz.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.