Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - FC Twente ging op pakjesavond naar Amsterdam op bezoek bij Ajax en kwam met winst terug in Twente.

Het werd in de Amsterdam Arena 1-2. In minuut 22 komt Twente op voorsprong door een doelpunt van Queensy Menig. Uit een strafschop maakt Tadic de 1-1. De bal ging op de stip nadat Brama Labyad had gevloerd. Queensy Menig maakte in de 85e minuut de 1-2 voor FC Twente.
Update:

De eerste overwinning ooit bij Ajax boekte FC Twente op 5 december 1992 en 28 jaar later lukte het opnieuw op 5 december. FC Twente won zaterdag in een lege Johan Cruyff Arena met 1-2 van Ajax. En het was nog verdiend ook.

Op de zege van FC Twente viel weinig af te dingen. Twente had Ajax nog veel meer pijn kunnen doen, vond ook analist Kenneth Perez. Queensy Menig was de gevierde man bij de Tukkers. Hij scoorde tweemaal. Tussendoor scoorde Tadic uit een penalty, die veroorzaakt was door Wout Brama. De 0-1 viel in de 22e minuut. Menig schoot de bal in de verre hoek na een rush van Julio Plegezuelo. Tadic schoot nog op de vuisten van Joël Drommel, maar verder kwam Twente nauwelijks in de problemen, mede door het sterke spel van linksback Gijs Smal. In het begin van de tweede helft liet Danilo een kans op de 0-2 liggen, waarna Ajax-coach Ten Hag drie nieuwe spelers in het veld bracht. Ajax kwam in minuut 58 op 1-1 na een overtreding van Brama op Labyad en een penalty van Tadic. Twente wankelde niet en had via Danilo (na een uittrap van
Drommel) op 1-2 kunnen komen. Nadat Ron Jans drie verse spelers had ingebracht - Mees Hilgers, Jesse Bosch en Thijs van Leeuwen voor Tyronne Ebuehi, Luca ilic en Vaclav Cerny - viel de 1-2 alsnog in de 84e minuut. Brama vond Menig op links en die speelde Klaiber uit en schoot binnen. In de slotfase waren er nog kansen voor Van Leeuwen en Huntelaar, maar het bleef 1-2 en daarmee was de vierde competitiezege ooit van Twente in Amsterdam een feit.

Queensy Menig glunderde na de wedstrijd en sprak van ‘een hele mooie dag’. “En ik ben een jongen van Amsterdam.’’ Zijn goals? ”Ik raakte hem goed., Ik ben er vaker naar op zoek. Ik train er ook veel op. Ik blijf werken aan mijn rendement’’, aldus Menig, die nu op vijf goals staat. Brama glunderde ook. ”Dit is ook voetbal hè. We hebben soms wat geluk gehad, maar we hebben het aan ons zelf te danken dat we hebben gewonnen. Bij fases moesten we best wel diep verdedigen,
maar over het algemeen hadden we het defensief goed staan en aanvallend hebben we best wel veel gecreëerd. Wel zijn we een beetje onrustig in de eindpass geweest.’’

De veroorzaakte strafschop? Brama: “Super dom. Dat mag niet gebeuren. Maar gelukkig hebben we Queensy en die maakte het goed.’’

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.