Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Jorien ter Mors niet op NK Sprint

Jorien20ter20mors
Jorien ter Mors
Beeld: Twente FM

TWENTE – Schaatsster Jorien ter Mors doet dit weekend niet mee aan het NK Sprint in Heerenveen. De Enschedese heeft afgezegd vanwege een enkelblessure.


Vorig weekend liet Ter Mors op het NK Allround de afsluitende 5 kilometer schieten om zich te sparen voor dit NK Sprint, terwijl ze aan de leiding stond na drie afstanden. "Ik vind het een ongelofelijke domper dat ik dit weekend niet kan deelnemen, want ik had echt mijn zinnen gezet op dit NK sprint," aldus een balende Ter Mors.

Blessure

Ze heeft een blessure aan haar enkel. "Het is vreselijk frustrerend, maar mijn enkel doet nu gewoon te veel pijn doet om dit weekend hard te schaatsen."

Klassement

Na dag één leidt Femke Kok, nipt voor Jutta Leerdam. Kok won zowel de 500 meter (37.51) als de 1000 meter (1.14.23).

Mannen

Bij de mannen leidt Hein Otterspeer voor Thomas Krol en Dai Dai N’tab. Otterspeer won de 1000 meter in 1.07.99. N’tab won de 500 meter in 34.79. Thomas Geerdinck uit Hengelo werd tweemaal veertiende: 35.74 op de 500 meter en 1.11.03 op de 1000 meter. In het klassement is Geerdinck ook veertiende. Kjeld Nuis werd gediskwalificeerd wegens hinderen op de kruising.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.