Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

FC Twente speelt thuis tegen RKC

Enschede de grolsch veste fc twente stadion
Enschede De Grolsch Veste FC Twente stadion
Beeld: Leon de Man

TWENTE - Twente krijgt vrijdagavond om 20.00 uur in de Grolsch Veste RKC Waalwijk op bezoek.


FC Twente bezet de vijfde plek in de eredivisie met achttien punten uit negen wedstrijden. RKC is de nummer vijftien in de stand met zes punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 6-16.

RKC won dit seizoen één uitwedstrijd, bij Heracles Almelo (0-1, goal: Bakari). De andere drie punten werden thuis behaald: Feyenoord 2-2, PEC 1-1 en Heerenveen 1-1.

Eerdere wedstrijden

FC Twente tegen RKC werd vijfentwintig keer eerder gespeeld voor de reguliere competitie. Twente won vijftien keer, RKC boekte twee zeges. De eerste zege van RKC in Enschede was op 25 maart 1990: 0-1 met een doelpunt van Marco van Hoogdalem en 4500 toeschouwers. Op 17 september 1995 won RKC opnieuw met 0-1. Deze keer was Zejlko Petrovic de matchwinner met een penalty.

Grootste zeges

De grootste zege van Twente op RKC in Enschede is de 7-1 op 23 oktober 1988. Wim Balm was de grote man met vier goals. Piet Keur (2) en John Nijenhuis maakten de andere goals voor Twente, Gerben van der Weerd scoorde voor RKC bij een stand van 5-0. De opstelling van Twente in die wedstrijd was De Koning, Elzinga, Paus, Rutten, Scharmin, Nijenhuis, Van Rossum, Balm, Schmidt, Keur, Huistra. Op 21 januari 2012 won Twente met 5-0 van RKC. De goals waren van Luuk de Jong, Emir Bajrami, Nacer Chadli en Ola John. Ola John speelt nu voor RKC. In de opstelling van Twente in 2012 zaten Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli; Brama, Chadli, Fer; Bajrami, De Jong en Ola John. Er waren 29.324 toeschouwers.

Laatste vijf ontmoetingen

Van de laatste vijf ontmoetingen in Enschede eindigden er drie in een gelijkspel. Vorig seizoen werd Twente tegen RKC 3-3. Op 18 augustus 2019 nam RKC tweemaal een voorsprong (Tahiri en Van Weert). Harris Vuckic maakte twee keer gelijk en Rafik Zekhnini scoorde de 3-2 voor Twente, maar het slotakkoord kwam van Quasten met de 3-3.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.