Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

'Haal medicijnresten uit drinkwater'

Glas water kraan
glas water
Beeld: Twente FM

TWENTE – De motie van D66 Statenlid Renilde Huizenga over het halen van medicijnresten uit drinkwater is aangenomen. “Er is gebleken dat er best veel medicijnresten in het water terecht komen,” aldus Huizenga op radio Twente FM.


Medicijnresten komen terecht in oppervlaktewater en grondwater. En 90 procent van de drinkwaterbronnen komt vanaf het grondwater. Hierdoor komen medicijnresten in drinkwater terecht. In oppervlaktewater, dat vaak gebruikt wordt voor landbouw, zitten ook medicijnresten.

Onderzoek

“Er is gebleken dat er best veel medicijnresten in het water terecht komen. Dat is gewoon niet goed. Die medicijnresten moeten uit het water”, aldus Huizenga.
De Provincie is voor een deel verantwoordelijk voor de drankwaterbronnen. Dit is dan ook reden genoeg voor Huizenga om voor te stellen om een onderzoek te starten over hoe het ervoor staat met medicijnresten in het water in Overijssel en deze cijfers te vergelijken met de cijfers van andere provincies.

De motie is aangenomen met tweeënveertig voor en vijf tegen.

Andere motie

Politiek Overijssel heeft de begroting voor komend jaar behandeld. Het was aanleiding voor D66 Statenlid Renilde Huizenga om via een motie te pleiten voor een forse extra investering van 110 miljoen euro. Deze motie is niet aangenomen.

Het interview op de radio is hier te beluisteren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.