Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Hét Kerstdiner zoekt nog donaties voor hun kerst-lunchpakketten

Kerstboom20sfeer
Kerstboom met ballen
Beeld: Twente FM

TWENTE – Stichting Hét Kerstdiner heeft besloten om wel wat te gaan organiseren, waar veel andere evenementen niet door kunnen gaan. Voor de actie is de stichting nog wel op zoek naar donaties.


In voorgaande jaren werd er een aangekleed kerstdiner georganiseerd, maar dat kon dit jaar niet. Dit heeft ervoor gezorgd dat bestuur heeft besloten om dit jaar kerst-lunchpakketten aan meer dan vijfhonderd mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking uit te gaan delen. “De feestdagen komen weer dichterbij. Een periode die voor iedereen bijzonder zou moeten zijn. Het bestuur van Stichting Hét Kerstdiner zorgt er ieder jaar voor dat een groep die het minder makkelijk heeft, kerst kan vieren,” aldus het bestuur van Stichting Hét Kerstdiner.

Kinderen

De pakketten worden op zondag 13 december rondgebracht door een groot aantal vrijwilligers. Van de meer dan vijfhonderd mensen die het pakket ontvangen, zijn er honderd kinderen jonger dan 12 jaar bij die ook een pakket ontvangen. “Deze doelgroep wordt ook erg hard getroffen door corona en de bijbehorende maatregelen, maar dat is tot op heden wat onderbelicht gebleven. Voor Stichting Hét Kerstdiner reden om juist deze groep dit jaar in het kerstlicht te zetten.”

Er zijn zorgorganisaties in Hengelo en Borne benadert. Zij reageerden positief volgens het bestuur van Stichting Hét Kerstdiner.

Pakketten samenstellen

Met hulp van vrijwilligers worden de pakketten samengesteld. “Met kerstspulletjes, andere spulletjes, hebbedingetjes en een heerlijke kerstlunch.”

In aanmerking voor een pakket

Mensen die in aanmerking komen voor een pakket worden door Interakt Contour, Ambiq, JP van den Bent Stiching, De Twentsche Zorg Centra en Aveleijn geselecteerd.

Donaties

De stichting is nog op zoek naar bedrijven die producten hebben voor in het pakket. “Dat kan gaan van kerstballen of een kerststol tot een leuk spelletje of boeken voor kinderen,” aldus het bestuur.

Om de pakketten te vullen zijn er per item vierhonderd stuks nodig voor de volwassenen en honderd voor de kinderen. Financiële bijdragen zijn ook welkom bij de stichting.

Meer informatie is te vinden op: www.stichtinghetkerstdiner.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.