Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Subsidie als motivatie om toch door te gaan met kleinere evenementen

46 eddyvanhijum
Eddy van Hijum.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Organisaties van kleinere evenementen kunnen vanaf nu subsidie aanvragen voor 2021.


De provincie opent de subsidieregeling voor bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen. Organisaties moeten in hun aanvraag aangeven hoe zij omgaan met de maatregelen die corona stelt aan samenkomsten. Op die manier kan de kans dat het evenement doorgaat zoveel mogelijk worden vergroot.

Zo konden in 2020 enkele evenementen toch doorgaan omdat zij grotere afstanden aanbrachten tussen bezoekers, optredens streamden via het internet of opvoeringen meerdere keren programmeerden voor kleinere groepen.

“De evenementensector is een creatieve sector. We verwachten dat er nog meer goede alternatieven worden bedacht om evenementen coronaproof te organiseren,” aldus gedeputeerde Eddy van Hijum.

Tot 7 december kunnen organisatoren een subsidieaanvraag indienen via het subsidieloket op de website van de provincie Overijssel.

Organisatoren toch gemotiveerd

Van Hijum: “De provincie wil organisatoren juist in deze moeilijke tijden ondersteunen, en de kans bieden om volgend jaar een evenement te organiseren. Dat betekent dat er op korte termijn duidelijkheid moet zijn over de financiering. Het is bijzonder om te zien hoe organisaties – ondanks de tegenslagen van dit jaar – gemotiveerd blijven en zoeken naar mogelijkheden om hun evenement coronaproof door te laten gaan. De evenementenbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren door de crisis. Het zal niet makkelijk zijn, maar met deze regeling ondersteunen we de organisaties – en al hun leveranciers - om in 2021 door te kunnen.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.