Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Onzekerheid over Beltona competitie

46 voetbal beltona
Onzekerheid over de Beltona competitie voor beloftenelftallen
Beeld: Twente FM

TWENTE – De reguliere voetbalcompetitie ligt stil vanwege corona, maar ook is er grote onzekerheid over de Beltona competitie voor beloftenelftallen. Negen Twentse clubs mee aan de doordeweekse competitie voor elftallen tot en met 21 jaar.

Het Enschedese CVV Sparta organiseert de Beltona competitie al voor de tweeëntwintigste keer. De eenentwintigste editie werd vroegtijdig stopgezet door corona. Ook het traditionele eindtoernooi bij Sparta ging niet door. Nu de KNVB heeft besloten de hele competitie vanaf medio af te willen werken, dreigt de Beltona Cup in het gedrang te komen, stelt secretaris Daan Wevers van de organisatie. “We hopen op januari en dat er ruimte is op de voetbalkalender.’’
Minder poulewedstrijden, drie per team in plaats van zes is een optie, maar ook alleen een eindtoernooi behoort tot de mogelijkheden. In totaal doen er zevenendertig clubs mee uit Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe. MVV’29 is ingedeeld in een poule met Vroomshoopse Boys, HHC
Hardenberg, Hulzense Boys en Victoria. Poule F wordt gevormd door HSC’21, Bon Boys, Rigtersbleek en FC Trias. In poule G komen Sparta, Oranje Nassau, NEO en FC Eibergen uit.

Er zijn een aantal wedstrijden al gespeeld. Zo werd Vroomshoopse Boys tegen MVV 5-0, eindigde Bon Boys tegen Rigtersbleek in 4-1 en werd Oranje Nassau tegen NEO 5-4.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.