Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Grapperhaus op bezoek in Twente

46 brandweer grapperhaus
Minister Grapperhaus op bezoek bij de Veiligheidsregio Twente.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Minister Grapperhaus heeft een bezoek gebracht aan Veiligheidsregio Twente. Hij nam ook een Koninklijke onderscheiding voor brandweercommandant Stephan Wevers mee.


De minister van Justitie & Veiligheid liet zich in het gemeentehuis van Hengelo informeren over de aanpak van corona in Twente. Hij ging in gesprek met BOA’s, politiemensen en medewerkers uit de crisisorganisatie.

Ook woonde hij een crisisteamoverleg bij met alle Twentse burgemeesters.

Het bezoek werd afgesloten met de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding.
Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente en tot oktober voorzitter van Brandweer Nederland, werd gedecoreerd als Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Ruim de tijd

De minister nam ruim de tijd om in klein gezelschap te praten met medewerkers die volop meedraaien in de crisisorganisatie. Praktijkervaringen werden gedeeld en de minister liet zich informeren over de handhaving in deze moeilijke periode. “Ik kijk terug op een plezier en laagdrempelig gesprek”, zegt jeugd-BOA Rutger Bolier uit Oldenzaal. “We hebben onze ervaringen uit de praktijk kunnen toelichten; de minister bood echt een luisterend oor.”

Aantal besmettingen daalt

Aansluitend woonde de minister een crisisteamoverleg bij met de Twentse burgemeesters. “Een mooie gelegenheid om de minister bij te praten over de Twentse aanpak en de huidige stand van zaken in onze veiligheidsregio,” zegt burgemeester van Hengelo Sander Schelberg. “Gelukkig zien we het aantal besmettingen dalen. We zijn er nog niet maar het is een positieve ontwikkeling.”

Koninklijke onderscheiding

Het werkbezoek werd afgesloten met een uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding aan Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente en voormalig voorzitter van Brandweer Nederland.
Wevers, aanwezig als operationeel leider bij het werkbezoek, werd overrompeld. “Dit kwam voor mij als een grote verrassing. Het is een hele eer dat ik in bijzijn van mijn gezin en directe collega’s deze onderscheiding heb gekregen. Ik ben enorm trots en dankbaar en ik blijf mij natuurlijk de komende jaren inzetten voor de brandweer in Twente, Nederland en Europa.”
::foto2::
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.