Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twentse burgemeesters verheugen zich op sinterklaastekeningen

46 welman
Burgemeester Welman.
Beeld: Twente FM

TWENTE – De Twentse burgemeesters werken graag mee aan de actie van het Sinterklaasjournaal.


Meteen nadat dinsdag in het Sinterklaasjournaal bekend werd gemaakt dat de burgemeesters de tekeningen van hun jongste inwoners gaan bezorgen bij Sinterklaas, zaten de burgemeesters er klaar voor. Burgemeesters Patrick Welman van Oldenzaal en Doret Tigchelaar van Wierden sowieso, want zij reageerden meteen op de vraag van Twente FM of ze meededen. “Jazeker ik zit er klaar voor,” aldus burgemeester Welman. “Ook ik zit te wachten,” reageerde burgemeester Tigchelaar daar weer op. Beiden voegden een foto toe als bewijs.
::foto2::
Of John Joosten van Dinkelland en Cia Kroon van Losser klaar zaten, is niet bekend. Zij reageerden niet op het twitterbericht. Ze werken wel mee aan de actie, zoals alle burgemeesters. Wilmien Haverkamp van Tubbergen maakte haar deelname via facebook bekend.

Hoe kwam Sinterklaas eigenlijk op het idee?

Door de coronaregels kan Sinterklaas de tekeningen en brieven van kinderen niet persoonlijk in ontvangst nemen. De oplossing zocht Sinterklaas bij de burgemeesters en daarom hebben álle burgemeesters van Nederland het verzoek gekregen om de tekeningen van de jongste inwoners van de gemeenten te overhandigen aan Sinterklaas.
“Uiteraard heb ik aangegeven dat hij op mijn hulp kan rekenen,” aldus burgemeester Welman.

Op de site van het Sinterklaasjournaal (sinterklaasjournaal.ntr.nl) staat een link naar een pagina waar kinderen een tekening kunnen maken en opsturen. De inzenders vullen hun postcode in en zo komen de inzendingen bij de juiste burgemeester terecht.
“En dan zorgen wij er persoonlijk voor dat de Goedheiligman de post krijgt,” legt Welman uit. “Daarvoor is een filmpje opgenomen. Vrijwel direct na de bekendmaking kreeg ik al van ouders berichtjes dat ze van deze mogelijkheid gebruik gaan maken. Complimenten aan Sinterklaas en NTR voor deze creativiteit. Ik kijk uit naar de ongetwijfeld vele inzendingen,” besluit de Oldenzaalse burgervader.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.