Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Prijs voor project FC Twente

2020 42 scoren wijk twente
Scoren in de wijk van FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het project Passend Sporten van FC Twente heeft de derde prijs gewonnen als beste Maatschappelijk Project Eredivisie. Passend sporten valt onder de paraplu van de sociale tak van de voetbalclub, Scoren in de wijk.


Het project Passend Sporten is opgezet voor kinderen die tussen de reguliere sporten en G-sporten vallen. “Kinderen met bijvoorbeeld autisme of gedragsproblematiek vallen vaak tussen wal en schip," zegt Jelle Schiphorst, de projectleider.
De prijs is een bedrag van 20.000 euro. Het project draaide in Hengelo.

“Het voelt sowieso als een enorme waardering,’’ zegt Schiphorst. “en het bedrag is mooi meegenomen voor het voortzetten van het project. We kijken of we het kunnen verankeren in de gemeente. We hopen het een vaste plek te kunnen geven, ook in gemeenten als Oldenzaal en Enschede. We geven volgend jaar een vervolg aan het project.’’

Via een traject van achttien weken worden kinderen voorbereid op een stap naar een sportclub. In groepen van vijftien komen de kinderen elke week samen om te sporten. “In het sporten kom je allerlei verschillende situaties tegen, er is fysiek contact en er is sociaal contact. Deze kinderen vinden dat in het begin heel erg lastig. Zij komen hierdoor sneller thuis te zitten en onttrekken zich zo aan de maatschappij. Wij proberen hen wat meer handvatten te bieden om de stap richting een sport wat eenvoudiger te maken. Je ziet de kinderen in het begin vaak verlegen binnenkomen en op het eind zie je dat ze zich op bepaalde vlakken goed hebben ontwikkeld. Het ene kind wil graag leren samenspelen, de ander wil graag sporten en de ander wil van zijn angsten af komen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.