Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Brandweer Glanerbrug is verhuisd

Kazerne20 Glanerbrug20artist20impression
Nieuwe kazerne brandweer Glanerbrug
Beeld: Twente FM

GLANERBRUG - De brandweerkazerne aan de Tolstaat in Glanerbrug heeft haar deuren gesloten.


De brandweervrijwilligers hebben de gloednieuwe kazerne aan de Heidevlinder in gebruik genomen. De brandweer de heeft de voertuigen naar het nieuwe moderne gebouw aan de Heidevlinder verplaatst. Bijzonder aan deze kazerne is dat er een droneplatform gerealiseerd is op het dak.

Vanaf zaterdag 7 november is de nieuwe kazerne operationeel en rukt de brandweer vanaf de Heidevlinder uit.

De kazerne heeft een ontsluiting via de Heidevlinder, waardoor de brandweer snel op de Gronausestraat en daarmee in de rest van Glanerbrug kan zijn. Hiermee bedient Brandweer Twente de inwoners met snelle en moderne brandweerzorg.

De kazerne aan de Tolstraat stamt uit 1950 en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast was de ligging van de kazerne niet optimaal.

Moderne kazerne
Kazerne Glanerbrug wordt bemand door voornamelijk vrijwillige brandweermensen. Bij een uitruk komen zij vanaf hun huis of werk naar de kazerne om hulp te verlenen. Naast de stallingruimte voor voertuigen, kleedruimtes en wasgelegenheden beschikt de kazerne over één instructielokaal en enkele flexwerkplekken. Deze werkplekken kunnen ook gebruikt worden voor zzp’ers, die als vrijwilliger uitrukken vanuit de kazerne. Op deze wijze kan de brandweer de paraatheid van de kazerne Glanerbrug overdag een impuls geven.

Drone die autonoom opdrachten kan uitvoeren
Het is de bedoeling dat op het dak een drone wordt gestationeerd, die autonoom opdrachten kan uitvoeren. Zo kan de drone bij een melding alvast vooruit worden gestuurd (voordat de brandweer is uitgerukt) om in kaart te brengen wat er aan de hand is en waar het incident exact is. De meldkamer en de uitrukkende eenheden kunnen dan meekijken en op basis van de gegevens een goed beeld vormen en gelijk waar nodig op- of afschalen.

Geen officiële opening
In verband met corona kunnen we geen feestelijke opening organiseren. Wanneer de situatie het toelaat, nodigen we inwoners graag uit op onze kazerne en zijn we voornemens een open dag te organiseren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.