Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Drommel opgeroepen (update)

Joel20 Drommel203
Joel Drommel
Beeld: Twente FM

TWENTE - Joel Drommel is zondag door bondscoach Frank de Boer toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal.


Dat meldt de website van FC Twente. De keeper van FC Twente is de vervanger van de geblesseerd geraakte Justin Bijlow van Feyenoord. Voor Drommel is het de eerste keer dat hij bij de selectie van het Nederlands elftal zit. Hij kwam al wel vier keer uit voor Jong Oranje.

UPDATE
Oranje speelt vriendschappelijk tegen Spanje en voor de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina en tegen Polen. Drommel (23) kwam in 2014 over van IJsselmeervogels naar Twente.

Hij keepte inmiddels 63 wedstrijden in de eredivisie. In de Nederlandse jeugdelftallen kwam Drommel uit voor Oranje onder 19 (negen keer), Oranje onder 20 (drie keer) en Oranje onder 21 (vier keer). De laatste speler van FC Twente die werd opgeroepen voor Oranje was Quincy Promes. Dat was maart 2014. Frankrijk – Nederland, vriendschappelijk, werd toen 2-0.

Leroy Fer was de voorganger van Promes. Op 7 september 2012 speelde Fer met Oranje in de WK kwalificatie tegen Turkije (2-0 winst). In 2011 speelde Luuk de Jong als Twentespeler voor Oranje. De eerste Twentespeler in Oranje was Theo Pahlplatz. De Oldenzaler speelde op 29 november 1967 tegen de Sovjet Unie (vriendschappelijk) en won met 3-1. Pahlplatz maakte drie goals in Oranje.

De tweede Twentespeler in het Nederlands Elftal was Dick van Dijk. Op 26 maart 1969 won Van Dijk met Oranje met 4-0 van Luxemburg in de WK kwalificatie.Epy Drost was de nummer drie van Twente in Oranje. Op 16 april 1969 won Drost vriendschappelijk met 2-0 van Tsjechoslowakije.

Theo Pahlplatz is de speler van Twente met de meeste interlands: dertien. De tweede plek wordt ingenomen door Orlando Engelaar met 10 interlands. Epy Drost maakt de top drie compleet en staat op 9 interlands. De rest van de top elf: Piet Wildschut (7), Luuk de Jong (7), Kees van Iersel (6), Pieter Huistra (5), Piet Schrijvers (5), Rene Notten (4), Niels
Overweg (4) en Frans Thijssen (4).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.