Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

FC Twente op bezoek bij ADO Den Haag

FC Twente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE – FC Twente moet het zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zonder de geblesseerde Dario Dumic doen. Bij Den Haag ontbreekt Peet Bijen door een blessure.


Bijen raakte geblesseerd in het bekerduel van ADO Den Haag tegen Sparta. ADO speelde met 1-1 gelijk dankzij een rake kopbal van keeper Luuk Koopmans en bereikte uiteindelijk via penalties de volgende ronde. Twente werd uitgeschakeld door De Graafschap (1-3).

Zuiverloon

Bijen speelde 132 wedstrijden in het eerste van FC Twente en vertrok afgelopen zomer transfervrij naar Den Haag. De club van trainer Aleksandar Rankovic versterkte zich deze week met een nieuwe verdediger: Gianni Zuiverloon.

Zuiverloon (33) speelde onder meer voor Feyenoord, RKC, Heerenveen en West Brom Albion. Hij trainde de afgelopen weken al mee bij ADO Den Haag Onder 21, maar speelde nog geen wedstrijden. "Wij vinden het belangrijk en waardevol om, zeker na het wegvallen van Peet Bijen, de ervaren Gianni Zuiverloon aan de selectie toe te voegen. Gianni heeft al geruime tijd met onze Onder 21-ploeg meegetraind en is nu bereid om onze jonge selectie met een prestatiecontract te helpen,"
meldt technisch directeur Martin Jol, in een ver verleden (rond 1980) voetballer bij FC Twente (71 wedstrijden, 9 goals).

Eredivisiestand

ADO bezet de vijftiende plaats in de eredivisie met vier punten uit zeven wedstrijden. De enige winstpartij was die tegen VVV in Venlo (1-2). Het gelijke spel behaalde ADO tegen AZ (2-2). Verder werd er verloren van Heracles (2-0), Groningen (0-1), Vitesse (0-2), Feyenoord (4-2) en PSV (4-0).

Twente staat zesde met veertien punten uit zeven wedstrijden. Afgelopen zaterdag won Twente met 5-1 van PEC Zwolle. Danilo is de clubtopscorer met zes doelpunten. Ook heeft hij al vier assists. ‘Ik heb van God het talent om te scoren gekregen’, zegt de spits deze week in het weekblad Voetbal International. En ook: ‘Ron Jans geeft me de ruimte om mezelf te zijn op het veld’.

De wedstrijd in Den Haag begint om 16.30 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.