Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Trainer Ron Jans: 'Het klikt ook gewoon goed samen'

Ron20 Jans203
Ron Jans
Beeld: Twente FM

TWENTE – Bij FC Twente draait het goed. Waar dat aan ligt? Volgens trainer Ron Jans aan een mooie samenloop van omstandigheden. Dat vertelt hij in een interview op de radio bij Twente FM.


Begin juni was er nog veel werk voor de club. Er was nog geen technisch directeur, er moest een nieuwe staf komen en nieuwe spelers. Trainer Ron Jans vindt dat Jan Streuer met behulp van anderen een mooie selectie heeft samengesteld: “Compliment voor ons allemaal, dat heel veel jongens die elkaar niet eens kenden gewoon lekker samen voetballen.”

De trainer is ook tevreden over de manier van voetballen. “Het is ook een beetje het voetbal dat mij bevalt maar vooral ook bij de Twentesupporters past. We jagen heel veel op het doel en dat levert veel doelpunten op ook.”

Verwachtingen

Bij de start van het seizoen wist de trainer nog helemaal niet wat hij kon verwachten; na de eerste wedstrijd tegen Fortuna ook nog niet. “We hadden heel veel vraagtekens. We hadden wel door dat wij individueel veel goede spelers hadden en zeker ook voorin allemaal met een actie, maar van heel veel spelers wist je nog niet of ze het ook in de eredivisie konden.”

De trainer doelt hiermee op onder andere Václav Černý en Danilo Pereira da Silva. Černý is namelijk een enorm talent, maar heeft zich nog niet bewezen. Jans had veel vertrouwen in Danilo, die goed speelde bij Jong Ajax. Hij speelde wel in de Keuken Kampioen Divisie, waar het niveau wat lager ligt.

Team

Het team en de staf lijken dit jaar een goede combinatie, vindt ook Jans: “Het klikt ook gewoon goed samen. Er wordt ook gewoon hartstikke goed gewerkt in een heerlijke sfeer.”

Wel benadrukt de trainer dat het niet altijd even makkelijk zal zijn voor de jongens. Er zijn veel spelers die bij de eerste elf willen staan, maar tot nu toe loopt dat goed. “Dit moeten we echt koesteren. Iedereen moet hierin mee. Als je niet speelt moet je gewoon klaar zijn om erin te komen en dat betekent ook dat je gewoon hartstikke goed moet trainen en blij moet zijn voor het team.”

Seizoen

De verwachtingen van dit seizoen waren bij de start niet heel hoog. De club is net gepromoveerd uit de Keuken Kampioen Divisie. “Dat is ook het mooie van dit seizoen. Twente is gewoon een grote club, maar door alles wat er is gebeurd de laatste jaren zijn de verwachtingen heel realistisch en nog niet zo hoog. Wij doen daar lekker aan mee.”

De spelers gaan van wedstrijd naar wedstrijd. “In de winterstop is pas het eerste moment dat wij naar de stand gaan kijken, maar dat is ook wel een beetje stoer doen want ik vind het best leuk hoor dat wij zo hoog staan.”

Europa

Voor Europees Voetbal moet je bij Jans nog niet zijn. “Daar ben ik nog niet aan toe hoor. Dat gaat wel heel snel. Dat zien we dan wel weer. Voetbal is toch wel de korte termijn. Achter de schermen zijn we wel al bezig met volgend jaar.”

Ik mis oe

In deze tijden kunnen supporters niet naar het stadion, dus is er een actie opgericht om supporters wel het stadiongevoel te kunnen geven. De actie #ikmisoe is een groot succes. Toch hoopt trainer Jans snel supporters in de Grolsch Veste te kunnen ontvangen. “Ik ben trainer bij een mooie club. Ik wil ook wel een keer een volle Grolsch Veste meemaken,” aldus de trainer.

Het hele interview op de radio is hier terug te beluisteren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.