Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Re-manufacturing bij zoutstrooier

45 strooier
aul Groener, Jeroen Thijhuis , Ben Blokhuis en Jos Eidhof bij de nieuwe strooier
Beeld: Twente FM

DINKELLAND/TUBBERGEN – De gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben de zoutstrooiers paraat gemaakt voor de winter, één strooier met een ander concept.StrevenFunctionaliteit


De strooier was aan vervanging toe. Er is gekozen voor het hergebruiken van onderdelen die nu minimaal tien jaar meekunnen. Deze door een tractor getrokken strooier wordt ingezet in Dinkelland en Tubbergen.

De beide gemeenten streven naar circulaire inkoop van materieel waarbij daar waar mogelijk hergebruik van eigen materieel wordt nagestreefd. “Deze aangepaste strooier is daar een goed voorbeeld van”, aldus wethouder Ben Blokhuis. Aebi Schmidt Nederland uit Holten is ingezet om dit project uit te voeren. "Hoe ouder de machine is, hoe verder de functionaliteit van de machine afwijkt van het gewenste resultaat. Bij re-manufacturing gaan wij aan de slag om de strooier als het ware opnieuw te produceren met zoveel mogelijk bestaande onderdelen. Waar nodig repareren of vervangen we onderdelen. Dit levert uiteindelijk een strooimachine op, die kwalitatief gelijkwaardig is aan een nieuwe,” aldus Jeroen Thijhuis.

De strooier is op 21 oktober officieel in gebruik genomen door de buitendienst van de Noaberkracht
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.