Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

SCOT helpt bij WLZ

44 wachtkamer
.
Beeld: Twente FM

TWENTE – De Twentse cliëntondersteuners van SCOT bieden kosteloos advies voor mensen die een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ) hebben.


Clientondersteuning binnen de WLZ is voor iedere burger kosteloos beschikbaar. “Bij SCOT krijgen we bijvoorbeeld vaak vragen van mensen die op zoek zijn naar een zorgaanbieder,” aldus de organisatie. “Cliëntondersteuners hebben goede kennis van de sociale kaart in Twente en zijn daarom prima in staat u hierover goed te adviseren en u in contact te brengen met deze zorgaanbieders.”

Ook PGB en ZIN

Ook kan de cliëntondersteuner adviseren over het Persoons Gebonden Budget (PGB) of over Zorg in Natura (ZIN). “We krijgen ook regelmatig vragen van mensen die niet tevreden zijn over de zorg die ze ontvangen. Onze ervaring is dat niet iedereen het even gemakkelijk vindt om hierover in gesprek te gaan met de zorgaanbieder. Dat is jammer, want iedereen heeft recht op goede zorg en begeleiding die past bij de vraag van de burger.”

Niet aarzelen

SCOT roept op om vooral niet te aarzelen om contact te zoeken met een organisatie voor cliëntondersteuning. “Wij gaan dan samen met u het gesprek aan met de zorgaanbieder en op die manier wordt gewerkt aan verbetering van de kwaliteit.”

Meer informatie is te vinden op www.scotwente.nl en via 085 4890374.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.