Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - FC Twente heeft zaterdagavond PEC Zwolle afgedroogd met 5-1.

In de Grolsch Veste was het binnen vijf minuten 1 – 0 door een doelpunt van Queensy Menig na een fout van PEC speler Thomas Lam. Het tweede doelpunt kwam ook voort uit een slechte terugspeelbal van Lam waardoor Danillo voor Twente 2-0 scoorde.
Met een poeier van Wout Brama uit een corner werd via de paal voor FC Twente 3-0 gescoord.

Na rust kwam FC Twente snel met de 4-0 door een doelpunt van Vaclav Cerny. Eliano Reinders maakte voor Zwolle in 74e minuut de 4-1. In de 83e minuut maakte invaller Luka Ilic de 5-1 voor Twente. In de drie minuten extratijd werd er niet meer gescoord.
::volgendepagina::
Trainer Ron Jans was uiteraard tevreden met de zege. ‘De beker is klaar, we richten ons nu op de competitie. PEC was een goed voetballende ploeg, met kleine, wendbare spelers. Wij hebben veel energie in de wedstrijden gestopt, om de bal veroveren en de voorwaartsen in stelling te brengen.’

De ploeg van Jans staat nu op 14 punten uit 7 wedstrijden. Komende zaterdag gaat Twente op bezoek bij ADO Den Haag.