Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Inschrijvingen Groene Twinkeling open

Gras
gras
Beeld: Leon de Man

TWENTE – De inschrijvingen voor de prijs Groene Twinkeling zijn weer geopend.


In het jaar 2021 is de tiende uitreiking van de prijs. Bedrijven die een wezenlijke bedrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel kunnen zich aanmelden. Andere bedrijven aanmelden is ook mogelijk.

Afgelopen jaren

Er zijn al negen bedrijven die de Groene Twinkeling hebben gewonnen. “We zijn trots op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden en dat zijn er steeds meer. De afgelopen jaren hebben we veel prachtige initiatieven voorbij zien komen en negen indrukkende winnaars kunnen onderscheiden met de Groene Twinkeling,” aldus de organisatie.

Waarde biodiversiteit

De organisatie vindt de natuur mooi, maar vindt ook dat wij er sterk van afhankelijk zijn. “Ze levert bouwmaterialen, voedsel, schoon water, industriële grondstoffen en zelfs medicijnen. Biodiversiteit heeft dus ook een belangrijke economische waarde. Iets wat steeds meer bedrijven zich realiseren en zich voor inzetten. De Groene Twinkeling stimuleert meer bedrijven zich in te zetten voor meer biodiversiteit in hunomgeving. Goed voorbeeld doet goed volgen."

Prijs

De winnaar krijgt een onderscheiding en een cheque ter waarde van 1000 euro.

Aanmelden

Bedrijven kunnen aangemeld worden tot 30 november. Dit kan via www.groenetwinkeling.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.