Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Veel familiebedrijven in onze regio

44 boerderij
Boerderij
Beeld: Twente FM

TWENTE – Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft cijfers bekend gemaakt over het aantal familiebedrijven in 2018. Twente FM dook in deze cijfers.


Het onderzoek ging over het aandeel van familiebedrijven in vestigingen van bedrijven en instellingen in het jaar 2018. Uit onderzoek bleek dat er gemiddeld veel van die familiebedrijven zijn in onze regio. Dit is ook weer onderverdeeld in de regionale gemeentes.

Onderzoek

Onder een familiebedrijf vallen bedrijven waarbij één familie officieel is betrokken bij het bestuur en de meerderheid van het zeggenschap heeft. Het Centraal Bureau voor de Statistiek rekent een zelfstandige zonder personeel niet tot deze groep. In de meeste bedrijven werken twee tot vijftig personen.

Plaatsen

De gemeente uit onze regio met gemiddeld de meeste familiebedrijven is gemeente Tubbergen. Het aantal in de gemeente is 33,3 procent. Na Tubbergen komt Dinkelland met 32,2 procent. Het percentage ligt in Oldenzaal het laagst met 23 procent. Losser heeft 24,7 procent en Wierden heeft 28,4 procent.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.