Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twentse Joy Beune en Jorien ter Mors op NK Afstanden

Schaatsen
Schaatsen
Beeld: Twente FM

TWENTE – De schaatssters Joy Beune uit Borne en Jorien ter Mors uit Enschede staan komende weekend op de startlijst bij het NK Afstanden in Heerenveen. Het NK op het Thialf ijs duurt drie dagen en start vrijdagmiddag.


Beune rijdt op vrijdag 30 oktober de 1500 meter en op zaterdag 31 oktober de 3.000 meter. Ter Mors staat in geschreven voor drie afstanden: de 1500 meter op vrijdag, de 500 meter op zaterdag en de 1.000 meter op zondag 1 november. Achter de woonplaats van Ter Mors staat overigens ‘Oldeberkoop’ en niet haar geboorteplaats ‘Enschede’.

Andere deelnemers

Bij de heren staat Thomas Geerdinck uit Hengelo ingeschreven voor drie afstanden: op vrijdag de 500 meter, zaterdag 1500 meter en zondag de 1.000 meter. Geerdinck heeft niet ‘Hengelo’ achter zijn naam staan, maar ‘Heerenveen’. Kars Jansman uit Hellendoorn rijdt vrijdag de 5 kilometer. Stefan Westenbroek uit Ommen staat op de startlijst van de 500 meter op vrijdag. Sebas Diniz uit Borne is eerste reserve voor de 500 meter.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.