Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twentse scholen doen volop mee met ontbijtweek

Ontbijt
ontbijt
Beeld: Twente FM

TWENTE – Scholen in onze regio doen volop mee aan de landelijke ontbijtweek van 2 tot 6 november.


In de week is het thema ‘Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt’.

Programma

Het programma begint maandags met een online ontbijtjournaal met presentatrice Jessica Mendels en er is speciaal lesmateriaal om de leerlingen te leren hoe zij hun ontbijt gezonder kunnen maken, maar ook leuker. Daarnaast verzorgt Nationaal Schoolontbijt een gezond ontbijt bij deelnemende scholen met steun van het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en Jongeren Op Gezond Gewicht.

Scholen

In Dinkelland doet basisschool De Alexander, De Veldkamp en Dr. Martin Luther Kingschool mee. Uit Losser doen het Twents Carmel College, De Meander, Brede School Overdinkel en De Saller mee. De twee scholen uit Oldenzaal die meedoen zijn de Windroos en de Leemstee. De Mariaschool uit Reutum en Langeveen doen ook mee met de ontbijtweek. Wierden heeft de meeste scholen die meedoen uit onze regio. De School met Bijbel Notter-Zuna, Mariaschool Wierden, Het Laar, De wegwijzer, De Driesprong en De Akkerwal doen mee.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.