Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twentse wedstrijden om KNVB-beker

Stadion20 FC20 Twente20 Leeg
Stadion FC Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - FC Twente speelt dinsdag een bekerwedstrijd en een dag later is Heracles Almelo aan de beurt.


FC Twente verloor zaterdag bij FC Utrecht (2-1) voor de eerste keer in deze competitie, maar kan dinsdagavond al revanche nemen in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Danilo scoorde binnen twintig seconden de 0-1 voor Twente, maar Utrecht scoorde vlak voor en vlak na de rust.

Het duel FC Twente tegen De Graafschap in de Grolsch Veste begint dinsdag om 18.45 uur. De Graafschap is de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie met negentien punten uit acht wedstrijden. De Achterhoekers wonnen vrijdag met 2-1 van Jong PSV. Mike Snoei is de trainer van De Graafschap. Mohamed Hamdaoui speelde eerder voor FC Twente. Joey Konings, Roland Baas en Daryl van Mieghem hebben een verleden bij Heracles Almelo.

Heracles Almelo speelt woensdag om 19.45 uur voor de beker tegen Telstar. Heracles speelde zondag in de competitie in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Sparta. Rai Vloet scoorde de 1-1 na een rode kaart voor Auassar. Telstar is de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie met vijftien punten uit negen wedstrijden. Vrijdag won Telstar met 2-0 van Helmond Sport. Andries Jonker is de trainer van Telstar. Glynor Plet, ex- Heracles en ex-Fc Twente, is de spits van de club uit Velsen. Verdediger Benaissa Benamar had ooit een contract bij Twente.

Amateurclubs

In de eerste ronde van het toernooi om de KNBV beker staan er deze week elf wedstrijden op het programma. Begin december volgen nog zeventien wedstrijden, met veelal amateurclubs. HHC Hardenberg speelt op 2 december tegen Vitesse. In ronde 2 stroomt de top vier van vorig seizoen in. Die ronde begint dus met 32 clubs.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.