Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Risicoklasse Twente op hoogste niveau

2020101320testen20corona20teststraat
Medewerkers van een teststaat nemen samples af
Beeld: Twente FM

TWENTE - Op dit moment worden er zo veel nieuwe coronabesmettingen in Twente geregistreerd, dat het risiconiveau woensdagmiddag naar "zeer ernstig" is opgeschaald.


Daarmee zit Twente in het hoogste risiconiveau. Op dit moment is één op de vijf coronatesten positief. Twee weken geleden was dat nog één op de tien. Concreet heeft het verhoogde risiconiveau voor Twente nog geen gevolgen.

De landelijke coronamaatregelen die het kabinet vorige week nam, zijn namelijk nog zeker voor drie weken van kracht. Als daarna het aantal besmettingen genoeg is teruggelopen, wil het kabinet overstappen op een meer regionale aanpak. Daarin wordt de mate van strengheid van de coronamaatregelen vastgesteld aan de hand van het risiconiveau. In het geval van Twente zou dat met "zeer ernstig" betekenen dat er bijvoorbeeld geen evenementen mogelijk zijn.
::volgendepagina::
De GGD Twente en Veiligheidsregio Twente gaan vanmiddag in een persgesprek in op de actuele coronacijfers in de regio.

Sluiting onderwijs

Ook steeds meer inwoners van onze regio blijken voor een tijdelijke sluiting van het onderwijs. Dat blijkt uit een peiling van RTV Oost onder 5.000 respondenten. 65% van de ondervraagden blijkt voor een tijdelijke sluiting van vier weken te zijn. Dat is ook de landelijke tendens.

Vooral ouders waren in eerste instantie tegen sluiting. Die weerstand blijkt nu veel minder. Ook onder onderwijspersoneel stijgen de zorgen over het besmettingsrisico. Volgens vakbond Leraren In Actie maakt ruim 80 procent van de docenten zich daar zorgen over. Toch zei minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) dat scholen vooralsnog openblijven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.