Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

FC Twente hofleverancier van Oranje Vrouwen

Sport Oranje vlag Nederlandse leeuw
sport Oranje vlag Nederlandse leeuw
Beeld: Twente FM

TWENTE – FC Twente Vrouwen is de hofleverancier in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. Bondscoach Sarina Wiegman heeft vier speelsters van Twente geselecteerd voor de interlands, namelijk Kika van Es, Sisca Folkertsma, Lynn Wilms en Renate Jansen. Vrijdag is er een interland tegen Estland en dinsdag tegen Kosovo.


Kika van Es keerde onlangs terug naar FC Twente na een verblijf bij Everton in Engeland. Oud-Twente-speeltster Jill Roord (nu Arsenal) ontbreekt in de selectie vanwege een knieblessure.
::volgendepagina::
Het Nederlands vrouwenteam voetbalt vrijdag om 19.30 uur in Groningen tegen Estland. Dinsdag volgt de ontmoeting met Kosovo in Pristina. De wedstrijden worden gespeeld voor de kwalificatie voor het EK in Engeland. Oranje won de eerder gespeelde zeven wedstrijden allemaal. Alleen Rusland, waarvan Oranje laatst won dankzij een goal van Jill Roord, zit nog in de achtervolging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.