Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Nordhorn stelt mondkapjes verplicht in voetgangerszone

2020 42 mondkapje
Een mondkapje
Beeld: Twente FM

NORDHORN – In het voetgangersgebied in de Nordhornse binnenstad is het vanaf woensdag verplicht om een mondkapje te dragen.


Dat is een van de twee nieuwe maatregelen die worden ingesteld nu bekend is dat de Grafschaft Bentheim wordt gezien als risicogebied voor corona. In Duitsland waren mondkapjes in winkels al verplicht, maar Nordhorn gaat nu een zeer grote stap verder.

Maskenpflicht wordt verplicht in de hele voetgangerszone.

In de buitenlucht dus en of er nou iemand in de buurt is of niet.
De andere maatregel gaat over gastronomie: cafés en restaurants moeten gesloten zijn van 23.00 tot 6.00 uur. Dat geldt echter niet voor wegrestaurants aan de A30 en A31.
::volgendepagina::
“Ik hoop dat we door deze nieuwe maatregelen de snelheid uit de dynamiek van het aantal besmetting halen,” aldus Landrat Uwe Fietzek.

Afgelopen zaterdag waren ook al nieuwe maatregelen aangekondigd. Toen werd bekend dat feestjes in de Grafschaft Bentheim binnenhuis beperkt moeten blijven tot tien personen en in horeca tot 25 personen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.